Waarom uw appartement verhuren via een verhuurmakelaar?

Appartement verhuren via een verhuurmakelaar

Wilt u een woning of appartement verhuren? Heeft u een tweede woning omdat u bijvoorbeeld gaat samenwonen of voor een lange tijd naar het buitenland gaat? Dan is het heel interessant uw woning te verhuren als belegging. Maar waar moet u beginnen en kunt u zomaar uw woning verhuren? Daar helpt Dop Verhuur u graag mee. Er komt veel kijken bij het verhuren van uw woning. Wat vindt de VvE van uw beslissing, wat dient er in een huurcontract te staan en wat wordt de huurprijs van uw woning? Zaken waar Dop Verhuur u bij helpt en u volledig van ontzorgd. Wij komen graag bij u langs voor vrijblijvend advies op maat en een gratis waardebepaling. Ook uw woning verhuren als belegging omdat u gaat samenwonen of voor werk tijdelijk ergens anders gaat wonen? Neem vandaag nog contact op met een van onze ervaren verhuurmakelaars.

De juiste verhuurstrategie bepalen

Het verhuren van een woning kan veel risico’s met zich meebrengen. Zo is het belangrijk dat de hypotheekverstrekker en de Vereniging van Eigenaren op de hoogte worden gebracht van de verhuur van uw woning. Ook stelt de VvE een verhuurdersverklaring op die daar de huurder ondertekend dient te worden. Heeft u deze punten geregeld dan kunt u via Dop Verhuur uw woning aanmelden. Wij bepalen samen de juiste verhuurstrategie en verhuurperiode voor uw appartement of huis. Sinds 2016 is het door de Wet Doorstroming Huurmarkt mogelijk om een tijdelijk huurcontract op te stellen voor een zelfstandige woning. U kunt een contract opstellen van maximaal 2 jaar of korter met een opzegtermijn van een maand. Met deze tijdelijke huurcontracten heeft u de zekerheid dat u de woning voor een bepaalde periode kunt verhuren waarna het huurrecht van de huurder zal komen te vervallen.

Het vaststellen van het huurcontract

Het huurcontract valt of staat door de gemaakte afspraken met potentiele huurders. Het is dus van groot belang om bij elke woning daarop aangepaste bijzondere bepalingen toe te voegen aan het huurcontract. Niet elke woning is hetzelfde en een standaard huurcontract kan u als verhuurder veel problemen geven. Dop Verhuur is expert in het opstellen van het juiste huurcontract die past bij het type woning dat u verhuurt. Heeft u bijvoorbeeld een tuin dan moeten er afspraken gemaakt worden over het onderhoud hiervan. Of wat dacht u van verstoppingen in de woning, (onderhuur, Airbnb,) Allemaal essentiële zaken die duidelijk omschreven moeten staan in een huurcontract. U wilt natuurlijk dat de waarde van uw woning hoogt blijft en u een goed rendement ontvangt voor de verhuur. Dop Verhuur stelt daarom de voorwaarden in het huurcontract zo goed mogelijk samen om grote risico’s te beperken.

Bepaling van de huurprijs

Als u gaat verhuren wilt u natuurlijk de beste huurprijs, maar wat kunt u maximaal vragen voor uw appartement of woning? Dop Verhuur helpt u graag bij het bepalen van de huurprijs. Wilt u de woning gemeubileerd verhuren of verhuurt u hem ongemeubileerd? Dit kan invloed hebben op de huurprijs en de hoogte van de waarborgsom. We kijken aan de hand van een puntensysteem naar welke huurprijs het beste bij uw woning past. Bij het puntensysteem kijken we o.a. naar de oppervlaktes van de vertrekken, de voorzieningen van de keuken en het sanitair, de WOZ-waarde en hoe energiezuinig uw woning is. Wordt uw woning aangemerkt als vrije sector woning dan zit er geen limiet aan de hoogte van de huurprijs.

Het maken van professionele foto’s en promotie van uw woning

Als u kiest voor Dop Verhuur als uw verhuurmakelaar dan wordt u woning goed gepresenteerd aan potentiele huurders. Voor het maken van professionele foto’s kunnen wij u in contact brengen met een uitstekende fotograaf. Uw foto’s vallen hierdoor op en zorgen   voor een optimale presentatie. Met de foto’s en uitgebreide omschrijving van de woning maken wij de brochure voor u op. Na akkoord plaatsen we deze op onze eigen website en op websites van grote partners zoals Funda.nl. Daarnaast promoten wij uw woning op diverse Social Mediakanalen zoals Facebook en Instagram. Met uw professionele foto’s en onze promotie vinden wij snel een huurder voor uw woning.

Begeleiding tijdens het hele verhuurtraject

Tijdens de verhuur van uw woning houden wij u altijd telefonisch of per mail op de hoogte van de ontwikkelingen. U heeft tijdens de gehele huurperiode een vast contactpersoon voor vragen of advies. Wij maken afspraken voor bezichtigingen en onderwerpen elke potentiele huurder aan een screening/antecedentenonderzoek. Als wij uw huis of appartement verhuren maken wij zowel bij aankomst als vertrek een inspectierapport op en lopen wij samen met de huurder de gehele woning door. De eerste huurpenningen en de waarborgsom incasseren wij ook voor u. Wilt u volledig ontzorgd zijn dan kunnen wij tevens het financieel en technisch beheer voor u uit handen nemen.

Hoe nu verder?

Heeft u interesse in het verhuren van uw appartement of huis? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij u langs voor een gratis waardebepaling en verhuuradvies. Als verhuurmakelaar en vastgoedbeheerder vinden wij binnen no-time een huurder voor uw woning. Wij hebben bijna 10 jaar ervaring en weten alle ins en outs bij het verhuren van een woning. Geen rompslomp met contracten of papierwerk. Wij regelen alles voor u.