Woning tijdelijk verhuren

Sinds juni 2016 is het mogelijk om uw woning tot aan 2 jaar tijdelijk te verhuren. Deze optie is door de Nederlandse regering in het leven geroepen om meer doorstroming te verkrijgen op de huurmarkt. Voor 2016 was het alleen mogelijk een tijdelijke huurovereenkomst af te sluiten via een Diplomatenclausule waarbij u aantoonbaar moest maken dat u voor werkzaamheden elders verbleef. Een andere optie was uw appartement of woning tijdelijk verhuren via de leegstandswet echter betekende dit dat uw woning actief in de verkoop moest staan. Deze laatste optie was bedoeld voor mensen die hun huis niet verkocht kregen maar wel reeds een andere woning hadden gekocht. Tijdelijk verhuren bracht dus veel papierwerk met zich mee waardoor de procedures enorm veel tijd in beslag namen.

Woning tijdelijk verhuren met een goed huurcontract

Gelukkig blijft nu door de komst van een tijdelijke huurovereenkomst de papieren rompslomp achterwege. Om tijdelijk te kunnen verhuren is het essentieel dat u een juridische goed gefundeerd contract heeft. Dop Verhuur BV heeft al haar basiscontracten door een jurist laten opmaken en past de overeenkomst per woning aan. Op deze manier weten zowel verhuurder als huurder goed wat ze van elkaar kunnen verwachten en wat een ieder zijn rechten en plichten zijn.

Voordelen tijdelijke verhuur

Twijfelt u ook over het tijdelijk verhuren van uw appartement of woning in bijvoorbeeld Amsterdam, Almere, Lelystad of Utrecht? Lees hieronder de voordelen of neem voor een professioneel verhuuradvies over tijdelijke verhuur contact met ons op.

  • Voor korte periodes uw woning verhuren
  • Uw woning rendeert terwijl u weg bent
  • Na de afgesproken periode is de huurder wettelijk verplicht de woning te verlaten
  • Geen lange termijn contracten voor onbepaalde tijd
  • Proefperiode voordat u besluit langer te verhuren
  • Appartement tijdelijk verhuren tot aan 2 jaar